STEM-onderwijs zet in op 21ste-eeuwse vaardigheden

Roger Van Overstraeten Society wil jongeren interesseren en engageren voor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Als brug tussen onderzoek en onderwijs, vertaalt RVO-Society innovatieve kennis in educatieve projecten voor jongeren én leerkrachten. RVO-Society focust daarbij op een sterke link met het wetenschappelijk onderzoek van imec, verdieping van wetenschappelijke inzichten, een ervaringsgerichte aanpak tijdens het leerproces, én de relevantie van STEM in 21ste-eeuwse uitdagingen.

Om die uitdagingen van de toekomst het hoofd te kunnen bieden, wil RVO-Society een breed scala aan talenten aanspreken, sterke STEM-profielen ontdekken en cultiveren. Een deel van het landschap is hierin nog onontgonnen terrein; niet alle jongeren vinden de weg naar STEM-opleidingen en -jobs, denk maar aan de ondervertegenwoordiging van meisjes en jongeren in kansarmoede in deze richtingen. Het is de missie van RVO-Society om élk (verborgen) talent uit te laten groeien en bloeien tot een sterk STEM-profiel.

RVO-Society kan deze missie enkel laten slagen en alle doelgroepen bereiken dankzij partnerschappen, en zo meer impact creëren. Door onze expertise en netwerk te delen en samen te voegen tot een vruchtbaar partnerschap kunnen we de verschillende doelgroepen op een laagdrempelige manier bereiken.

Voor RVO-Society betekent dat een stap dichter naar sterke all-round STEM-profielen uit alle lagen van de bevolking. Voor u als (potentiële) partner betekent het niet alleen een hechte samenwerking met een organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in innovatie en onderwijs. Het betekent ook dat u zich bij jongeren kan profileren als potentiële werkgever, u staat dicht bij de vijver van het STEM-talent en kan hierin een versterkende, wervende rol spelen.

Wil u ook meewerken aan de 21ste-eeuwse uitdagingen en mee een brug slaan tussen uw bedrijf, het onderwijs en RVO-Society? Neem dan contact op met Ilse Ooghe (Algemeen Directeur RVO-Society) via Ilse@rvo-society.be

STEM-onderwijs zet in op 21ste-eeuwse vaardigheden

Partners van RVO-Society