Techniek in lager onderwijs

Duurzaamheid, Energie, Engineering, ICT, Techniek, Wetenschap

Aan de slag met techniek in de basisschool!

Doelgroep: Lager 1e graad, Lager 2e graad, Lager 3e graad
Status: Lopend

Veel scholen en leerkrachten stellen zich vragen bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen 'techniek' en vragen zich af hoe ze met de school aan de slag kunnen met techniek.

In het aanbod van RVO-Society spelen we in op die vraag door enerzijds met het volledige schoolteam aan de slag te gaan. Gedurende één schooljaar volgen alle leerkrachten van de school of scholengemeenschap verschillende praktische modules zodat ze tegen mei/juni een schoolwerkplan techniek kunnen opmaken dat goed past binnen hun thema's.

Anderzijds willen vele klasleerkrachten wel techniek implementeren maar ze weten niet goed waar beginnen. In de individuele opleidingen van RVO-Society kan je als klasleerkracht (of techno-verantwoordelijke van de school) terecht voor een aanbod per leerjaar. Je gaat zelf praktisch aan de slag, je krijgt het zelf ‘in de vingers' en je gaat met een aantal praktische toepassingen naar huis die je nadien zelf in de klas kan gebruiken. 

Techniek in lager onderwijs

Techniek in lager onderwijs

Deel uw innovatie met de toekomst!

Wil u ook meewerken aan de 21ste-eeuwse uitdagingen en mee een brug slaan tussen uw bedrijf, het onderwijs en RVO-Society?

Over RVO-Society

Dit project resulteerde in volgende educatieve activiteiten

Gerelateerde materialen

Partners van RVO-Society