Techniek in de kleuterklas

Duurzaamheid, Energie, Engineering, Gezondheidszorg, ICT, Techniek, Wetenschap

Aan de slag met techniek bij de kleuters!

Doelgroep: Kleuter
Status: Lopend

Veel scholen en leerkrachten stellen zich vragen bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen 'techniek' en vragen zich af hoe ze met de school aan de slag kunnen met techniek.

In het aanbod van RVO-Society spelen we in op die vraag door enerzijds met het volledige schoolteam aan de slag te gaan. Gedurende één schooljaar volgen alle leerkrachten van de school of scholengemeenschap verschillende praktische modules zodat ze tegen mei/juni een schoolwerkplan techniek kunnen opmaken dat goed past binnen hun thema's.

Anderzijds willen vele klasleerkrachten wel techniek implementeren maar weten ze niet goed waar beginnen. In de individuele opleidingen van RVO-Society kan je als klasleerkracht (of techno-verantwoordelijke van de school) terecht voor een aanbod per leerjaar. Je gaat zelf praktisch aan de slag, je krijgt het zelf ‘in de vingers' en je gaat met een aantal praktische toepassingen naar huis die je nadien zelf in de klas kan gebruiken.

Techniek in de kleuterklas

Techniek in de kleuterklas

Techniek in de kleuterklas

Maakt u als organisatie een punt van CSR?

RVO-Society wil partneren met alle maatschappelijke spelers die de relevantie van wetenschap en techniek inzien en willen investeren in jong talent.

Voorbeelden van Corporate Social Responsability

Dit project resulteerde in volgende educatieve activiteiten

Gerelateerde materialen

Partners van RVO-Society