Jaarplantool

STEM, Techniek, Wetenschap

Wetenschap, techniek en STEM toepassen in verschillende leergebieden doorheen de leerjaren van de lagere school. Dat is geen eenvoudige opdracht voor een leerkracht, school of schoolgemeenschap.

Doelgroep: Lager 1e graad, Lager 2e graad, Lager 3e graad
Status: Lopend

De Jaarplantool geeft hierbij de nodige ondersteuning. Dit handig online werkinstrument stelt je in staat een evenwichtige jaarplanning uit te bouwen voor je klas. Je krijgt er lesactiviteiten en leerdoelstellingen rond wwetenschap, techniek en STEM; alles om je jaarplan op te stellen!

Wil jij ook leren hoe je zo'n jaarplan opstelt en aan de slag kan gaan met alle activiteiten? Dankzij ons aanbod rond de Jaarplantool leer jij al doende alle activiteiten rond categorieën als 'elektriciteit', 'technische principes', 'technische vaardigheden' en 'van techniek tot STEM' en krijg je de Jaarplantool in geen tijd in de vingers.

Dit kan op twee manieren:

1. Workshopreeks Jaarplantool

Eén of meerdere leerkrachten van je school of scholengemeenschap volgen de volledige reeks van workshops. Momenteel kun je vier workshops volgen rond een bepaalde categorie van de Jaarplantool:

  • Dag vol elektriciteit
  • Dag vol technische vaardigheden
  • Dag vol technische principes
  • Van techniek tot STEM

2. Traject wetenschap, techniek en STEM lagere school - Jaarplantool

Als directie kan je de leerkrachten van je school of schoolgemeenschap ook laten deelnemen aan een uniek opleidingstraject op maat. We houden rekening met de beginsituatie van de school, de beschikbare tijd en de noden van het leerkrachtenteam en stellen een uniek traject op.

Het traject op maat stel je samen met trajectbegeleider Koen Pierlet op. Aanvragen? Via koen@rvo-society.be of 0496 67 25 05.

 

Meer info vindt u op de website van de Jaarplantool.

Jaarplantool

Deel uw innovatie met de toekomst!

Wil u ook meewerken aan de 21ste-eeuwse uitdagingen en mee een brug slaan tussen uw bedrijf, het onderwijs en RVO-Society?

Over RVO-Society

Partners van RVO-Society