IT’s Alive

Engineering, ICT, Techniek

Met IT’s Alive! maken 12- tot 14-jarigen kennis met logische poorten en chiptechnologie.
 

Doelgroep: Secundair 1e graad
Status: Lopend

IT's Alive werd in 2006 ingediend als project binnen het actieplan Wetenschapsinformatie als uitbreiding van Chip! Chip! Chip! Hoera! voor de eerste graad van het secundair onderwijs.

De IT's Alive-leskit leert leerkrachten én leerlingen creatiever met techniek werken. Het materiaal van IT's Alive vormt een goed alternatief voor de ‘blauwe paneeltjes'. De hands-on experimentjes laten de leerlingen intuïtief ontdekken hoe elektriciteit, schakelingen en chips werken. De jongeren leren wat chips zijn, hoe chips werken, wie chips maken en waarvoor chips dienen. Ze maken schakelingen (mechanisch en automatisch) en leren meer over elektriciteit, automatisering en moderne technologie. IT’s Alive past in de nieuwe eindtermen over informatietechnologie van het vak technologische opvoeding in de eerste graad van het secundair onderwijs. 

Een deel van het materiaal werd in schooljaar 2006-2007 al tijdens verschillende evenementen aan een 80-tal leerkrachten voorgesteld en zeer positief bevonden. In de zomer van 2007 werden de handleiding en de experimentjes vervolledigd en werden de eerste 20 materiaalkoffers samengesteld. Een materiaalkoffer van IT’s Alive bestaat uit de basiskoffer van Chip! Chip! Chip! Hoera! met een extra aanvulling voor het secundair onderwijs.

Vanaf september 2007 geven we workshops en navormingen van IT's Alive en kan de materiaalkoffer en handleiding gehuurd of aangekocht worden.

IT’s Alive

IT’s Alive

Partners voor dit project

Deel uw innovatie met de toekomst!

Wil u ook meewerken aan de 21ste-eeuwse uitdagingen en mee een brug slaan tussen uw bedrijf, het onderwijs en RVO-Society?

Over RVO-Society

Dit project resulteerde in volgende educatieve activiteiten

Gerelateerde materialen

Partners van RVO-Society