Energie: In actie voor een duurzame wereld!

Duurzaamheid, Energie, Techniek, Wetenschap

Kinderen wegwijs maken in het energielandschap.

Doelgroep: Lager 2e graad, Lager 3e graad, Secundair 1e graad
Status: Lopend

In 2015 starten we met ons gloednieuwe lessenpakket 'Energie. In actie voor een duurzame wereld', dat kinderen wegwijs maakt in ons energielandschap.

Gedurende verschillende lessen gaan de kinderen aan de slag rond energie en duurzaamheid en experimenteren ze met warmtecamera's, isolatie, licht en weerkaatsende materialen. 

Via activiteiten met kinderspeelgoed proberen ze eerst het begrip ‘energie’ concreet invulling te geven. Daarna gaan ze aan de slag met verschillende energievormen: energie uit de zon, licht, water, wind, kernfusie komen aan bod. Telkens zijn er een aantal opdrachten waarbij de leerlingen op onderzoek kunnen. De leerlingen kunnen met praktische toepassingen aan de slag om zo te komen tot concrete acties binnen de school.

De publicatie werd officieel gelanceerd op vrijdag 13 februari 2015 tijdens een les rond energie, gegeven door toenmalig minister Turtelboom.  

Vanaf september 2016 zullen er 2 navormingen voor leerkrachten 3de graad lager onderwijs en 1ste graad secundair onderwijs aangeboden worden rond dit lessenpakket:

De handleiding 'Energie. In actie voor een duurzame wereld' wordt ook apart te koop aangeboden en nog meer interessante informatie om te werken rond energie op school, is terug te vinden op de linkpagina.

Energie: In actie voor een duurzame wereld!

Partners voor dit project

Maakt u als organisatie een punt van CSR?

RVO-Society wil partneren met alle maatschappelijke spelers die de relevantie van wetenschap en techniek inzien en willen investeren in jong talent.

Voorbeelden van Corporate Social Responsability

Dit project resulteerde in volgende educatieve activiteiten

Gerelateerde materialen

Partners van RVO-Society