DRONE-AGE

Engineering, ICT, Techniek

DRONE-AGE leert jongeren drones onderzoeken, bouwen en zelf besturen.

Doelgroep: Secundair 1e graad, Secundair 2e graad, Secundair 3e graad
Status: Lopend

DRONE-AGE is een initiatief van RVO-Society. Samen met de lerarenopleiding van UCLL, Flanders Smart Hub (i.s.m. BeUAS) en de cameraopleiding van Narafi voorziet DRONE-AGE in de oprichting van verschillende academies voor drie leeftijdscategorieën van jongeren (12-14 jaar, 14-16 jaar en 16-18 jaar). Samen met UCLL organiseert RVO-Society ook een opleiding tot drone-coaches die de jongeren tijdens de academies begeleiden.

Wegens het innovatieve karakter van dit project kon het project rekenen op subsidies van de provincie Vlaams-Brabant. 'Om Vlaams-Brabant als kennisregio nog meer te benadrukken en nog meer mensen aan het werk te helpen, ondersteunen we innovatie in onze regio’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie. DRONE-AGE zet jongeren aan tot STEM-keuzerichtingen en draagt zo bij aan de groei van innovatiepotentieel, een prioriteit van de provincie Vlaams-Brabant.

DRONE-AGE richt zich tot 12-18 jarigen in hun vrije tijd. Via aangepaste tools zullen zij drones leren onderzoeken, leren besturen, én zelf bouwen. 

Partners voor dit project

Maakt u als organisatie een punt van CSR?

RVO-Society wil partneren met alle maatschappelijke spelers die de relevantie van wetenschap en techniek inzien en willen investeren in jong talent.

Voorbeelden van Corporate Social Responsability

Dit project resulteerde in volgende educatieve activiteiten

Partners van RVO-Society