Bezoek imec en ontdek…

Duurzaamheid, Energie, Engineering, Gezondheidszorg, ICT, Techniek, Wetenschap

Met de klas nanotechnologie ontdekken te imec!

Doelgroep: Lager 3e graad, Secundair 3e graad
Status: Lopend

Imec is een universitair onderzoekscentrum naar nano-elektronica en de toepassingen ervan. Het instituut trekt onderzoekers uit de hele wereld aan. RVO-Society biedt u en uw leerlingen enkele mogelijkheden aan voor een educatief bezoek aan imec.

Basisonderwijs

Wegens de grote vraag van basisscholen om met hun derde graad imec te komen bezoeken, lanceerde RVO-Society in 2010 de eerste keer de Technoweek. In de week voor de paasvakantie konden klassen zich inschrijven om gedurende 1 voormiddag toponderzoeker te worden bij imec. Tijdens verschillende workshops ontdekten ze de basisprincipes van nanotechnologie en haar toepassingen. Uiteraard kon hierbij een bezoek aan de cleanroom niet ontbreken waar ze de onderzoekers in volle actie zagen en er ook de mogelijkheid was de wetenschappers en techniekers te interviewen.

In 2014 werd de technoweek definitief vervangen door bezoeken van scholen verspreid doorheen het schooljaar. De leerlingen komen de chip of de zonnecel ontdekken en gaan daarna op bezoek naar de cleanroom. Sinds 2012 werken we in januari en begin februari ook samen met de afdeling Chemie van de KU Leuven. Zij organiseren in het begin van het jaar immers hun prof A.Toom-dagen waarbij klassen een halve dag chemische experimenten kunnen uitvoeren op campus Arenberg. Nu kunnen de klassen zich dus inschrijven voor een halve dag prof. A. Toom en een halve dag Ontdek de Chip.

Secundair onderwijs

Geïnteresseerde leerlingen uit de 3de graad secundair worden met plezier 'Achter de Schermen' ontvangen bij imec. Zij kunnen een algemene rondleiding verkiezen of een bezoek op maat, waarbij er steeds de mogelijkheid is om te verdiepen in één van de onderzoeksdomeinen van imec.

Bezoek imec en ontdek…

Bezoek imec en ontdek…

Partners voor dit project

Maakt u als organisatie een punt van CSR?

RVO-Society wil partneren met alle maatschappelijke spelers die de relevantie van wetenschap en techniek inzien en willen investeren in jong talent.

Voorbeelden van Corporate Social Responsability

Dit project resulteerde in volgende educatieve activiteiten

Gerelateerde materialen

Partners van RVO-Society