Agoria neemt sport onder de loep

Naar aanleiding van de Olympische Spelen van 2008 brachten we sport met wetenschap naar het onderwijs.

Op 10 juni 2008 lanceerde Agoria, de federatie van de technologische industrie, de actie EXPERIA om jongeren in het basis- en secundair onderwijs (ASO, TSO, BSO) warm te maken voor wetenschappen en technologie. Op vraag van Agoria ontwikkelden RVO-Society en de vzw Hypothèse het educatieve leerpakket 'Sport Onder de Loep' dat jongeren van 8 tot 12 via het sporten verschillende principes uit de fysica en de technologie bijbrengt. Met 'Sport onder de loep' wilde Agoria via sport(en) de kennis en interesse voor technologie en wetenschappen bij kinderen en leerkrachten vergroten.Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen: “De beelden van de winst van de zilveren medaille door onze vrouwen-estafetteploeg op de Olympische spelen plakken nog allemaal op ons netvlies. Om een medaille te winnen moet je natuurlijk snel zijn, maar ook rekening houden met techniek en wetenschap: hoe warm je het beste op? Hoe word je niet te rap moe bij het lopen? Of hoe meet ik hoe snel ik ben? De prestaties van de Olympische ploeg 4X100 meter vormen een ideaal aanknopingspunt om jongeren te laten kennis maken met de wetenschap en technologie achter bewegen en snelheid. Wetenschap begint met nieuwsgierigheid en verwondering.” 

Als lid van onze Algemene Vergadering houdt Agoria RVO-Society nauw in het oog. Het lidmaatschap is eerder te interpreteren als een partnership waarbij Agoria ook zijn medewerking verleent aan PlanetWatch en Care Full Technology.

Agoria neemt sport onder de loep

Agoria neemt sport onder de loep

Deel uw innovatie met de toekomst!

Wil u ook meewerken aan de 21ste-eeuwse uitdagingen en mee een brug slaan tussen uw bedrijf, het onderwijs en RVO-Society?

Over RVO-Society

Partners van RVO-Society