Ansem brengt jongeren van 13 op het juiste spoor

Met treinen spelen kan hen immers ook ingenieursvaardigheden bijbrengen. 

De gekende en gevreesde logische of- en en-poorten die jongeren in het secundair onderwijs redelijk saai vinden, krijgen met IR13 een heel andere dimensie. IR13 verwijst naar ‘ingenieur op 13 jaar’ en knipoogt tegelijkertijd naar de afkorting van de interregionale trein. IR13 wil jongeren van 12 tot 14 jaar op een boeiende manier laten kennis maken met elektriciteit, elektronica en technisch ontwerpen, en dit aan de hand van een LEGO-trein die ze zelf kunnen manipuleren. De jongeren ondervinden zo zelf hoe ingenieurs een project tot een goed einde brengen. Ook Ansem zag de noodzaak en het nut van dergelijk project - een initiatief van RVO-Society en de K.U.Leuven. Bedrijven erkennen immers duidelijk het probleem van een tekort aan ingenieurs. CEO Stefan Gogaert ondersteunde daarom graag dit initiatief om kinderen reeds op jonge leeftijd ingenieursvaardigheden bij te brengen.Stefaan Gogaert: “Er zijn tegenwoordig meer bedrijven die ingenieurs zoeken, dan dat er jonge ingenieurs afstuderen. Alle initiatieven om jongeren te interesseren voor technologie en ingenieursstudies zijn broodnodig en geven we graag onze steun".

Ook de bedrijven LMS, AMISemi conductor, Essensium en ICSence sponsorden IR13 door middel van financële tussenkomst voor een treinenset. LEGO sponsorde de hardware. Meer info.

Ansem brengt jongeren van 13 op het juiste spoor

perstekst 2009 - ir13 (pdf, 182 KB)
perstekst 2008 - ir13 (pdf, 181 KB)

Deel uw innovatie met de toekomst!

Wil u ook meewerken aan de 21ste-eeuwse uitdagingen en mee een brug slaan tussen uw bedrijf, het onderwijs en RVO-Society?

Over RVO-Society

Partners van RVO-Society