Over RVO-Society

RVO-Society wil jongeren (5 - 25) interesseren voor techniek en wetenschappen. Als logische poort tussen onderzoek en onderwijs, vertaalt RVO-Society innovatieve kennis van bedrijven en onderzoeksinstellingen in projecten en educatieve activiteiten voor jongeren. Dat kan en moet vanwege de maatschappelijke relevantie. 

Onze focus

Onze focus ligt op techniek als oplossing voor de klimaats-problematiek en toepassingen in de (gezondheids)zorg. Een grotere wetenschappelijke geletterdheid en een grotere instroom in technische en wetenschappelijke studierichtingen (STEM), zijn daarbij de ultieme doelstellingen.

RVO-Society werd in 2000 opgericht ter nagedachtenis van Roger Van Overstraeten (RVO), de stichter en eerste algemeen directeur van imec. Onze hoofdpartners zijn de Vlaamse overheid en - universiteiten, imec, Agoria en Cera. 

Onze aanpak

We onderscheiden verschillende vormen van aanbod. In hoofdzaak navormingen voor leerkrachten en vrijetijdsactiviteiten voor jongeren (STEM-academies). Alle activiteiten gaan uit van de leefwereld van de jongere en ervaringsgericht leren.

De Vlaamse Minister voor Wetenschapsbeleid prees RVO-Society in 2013 als 'beste wetenschapscommunicator'. In 2014 kregen RVO-Society en Cera de Sustainable partnership award.

Word onze partner

 

RVO-Society wil partneren met organisaties die investeren in jong talent en een duurzame en gezonde samenleving.

Zoekt u een educatieve partner voor het invullen van uw maatschappelijke opdracht? Of heeft u innovatieve kennis die u met ons naar de jongeren wil brengen? Wij ontwikkelen samen met u een project op maat.

Bekijk hier voorbeelden van corporate social responsibility

word partner van RVO-society
Steun aan organisaties

Het RVO-Society team

Evelyne Vanden Bosch

Evelyne Vanden Bosch

wetenschappelijk-educatief medewerker en projectverantwoordelijke Planetwatch

Raad van Bestuur

Luc Kindt, LK Investment - Baudouin Corlùy, Agoria - Ludo Deferm en Hubert De Neve, imec - Saskia Kinds, Embracing serendipity

Jo Decuyper is geen lid maar steeds aanwezig als directeur van RVO-Society. Benedicte Haven is secretaris en Liesbet Van Dyck boekhouder voor de raad van bestuur van RVO-Society.

Foto (vlnr):  Ludo Deferm, Benedicte Haven, Boudouin Corlùy,  

                  Jo Decuyper, Luc Kindt, Saskia Kinds, Liesbet Van Dyck

Partners

Bestuur

Werken bij RVO-Society ?

Geïnteresseerd om aan de slag te gaan bij een flexibele organisatie? Bezieling, enthousiasme, toewijding en creativiteit vinden bij ons een plaats. Hou zeker onze specifieke vacatures in het oog of solliciteer spontaan

Voor de pers

U bent een journalist of mediaprofessional die een reportage wil maken over RVO-Society of één van onze projecten?
Stuur uw vragen naar Magali of Sanne.

RVO-Society communicatie

Bent u op zoek naar relevant tekst- of beeldmateriaal van onze organisatie? Dat vindt u wellicht hier. En anders stuurt u maar gerust een mailtje.

Partners van RVO-Society