Cera - Zorg van de Toekomst: Virtual Reality

Augmented & Virtual Reality lijken begrippen uit de wereld van games, maar in de zorg zijn er nochtans ook heel wat toepassingen voor te vinden. Toepassingen kunnen helpen om therapietrouw te verhogen, meer gerichte zorg en nog veel meer te bereiken.

Praktische info

05 juni 2018 15:30 - 05 juni 2018 18:30
Prijs: 25 Euro
Locatie: WZC De Pelikaan - leercentrum 'Het Nest', Bosuilplein 1, 2100 Deurne
Inschrijven

Op dinsdag 5 juni organiseert Agentschap Innoveren en Ondernemen in samenwerking met Blue Health Innovation Center en Licalab een boeiende informatiesessie op maat van de zorgsector. We schetsen hoever de technologie vandaag reeds staat en welke richting we uitgaan, telkens gekoppeld aan voorbeelden uit verschillende subsectoren in de zorg.

We zijn voor deze interessante sessie te gast bij Zorgbedrijf Antwerpen die zelf ook aan de slag zijn met een toepassing en je hierover graag meer vertelt.

Programma

15u30    Ontvangst

15u55   Welkomstwoord

16u        Introductie VR/AR-toepassingen in de zorg– Tom Braekeleirs, Blue Health Innovation Center

BHIC begeleidt heel wat startende bedrijven op het kruispunt van de zorgsector en de ICT-wereld. Tom Braekeleirs geeft een overzicht van de technologie en de toepassingen in de zorg.   

16u20    De inzet van VR in de opleiding van zorgpersoneel – Ivan De Boi, Bart Ribbens, KdG & UAntwerpen

Ivan De Boi laat zien dat zorgpersoneel opleiden misschien niet altijd hoeft te gebeuren met dure uitrusting en biedt VR aan als alternatief. Bart Ribbens gaat vervolgens in op de potentiële meerwaarde van VR tijdens het revalidatieproces.        

16u40    VR in de geestelijke gezondheidszorg – Tom Van Daele, Thomas More

VR-toepassingen voor geestelijke gezondheid bestaan al 20 jaar. In deze lezing gaat dr. Tom Van Daele kort in op de oorsprong van VR in de geestelijke gezondheidszorg en op wat men weet over de effectiviteit ervan. Hij illustreert dit a.d.h.v. 2 concrete toepassingen.

17u        Toepassing van VR in Zorgbedrijf Antwerpen – Dimitri De Rooze, Zorgbedrijf Antwerpen

17u20   Netwerking

18u        Einde

Deze sessie wordt ondersteund door CERA Award en IN4Care en kadert binnen de 5-delige reeks “Zorg van de Toekomst”.

Cera - Zorg van de Toekomst: Virtual Reality

Partners voor deze activiteit

Partners van RVO-Society