Winaars PlanetWatch 2017-2018 bekend

12 juni 2018

Zoals elk jaar werden ook voor de afgelopen editie twee winnaars beloond voor hun deelname aan PlanetWatch. Zo is er de prijs voor de leerkracht, alsook de prijs voor de 'winnende' blog van de leerlingen die ook actie ondernemen. Dit jaar zijn leerkracht mevr. Van Elst van Kogeka in Kasterlee en de leerlingen van de tuinbouwschool in Melle de gelukkigen.

PlanetWatch sensibiliseert jongeren, via een wetenschappelijke experiment, voor betere luchtkwaliteit. Uit alle leerkrachten die ons project in eigen klas aanpakken, loten we elk jaar een gelukkige. Mevr Van Elst, Planetwatch-leerkracht 2018, wint een cadeaubon van Vincent Leermiddelen (t.w.v. 300 euro) om het labo in de klas op te smukken! Nog eens van harte proficiat voor de relevante inzet!

Na PlanetWatch volgt idealiter PlanetChange waarin leerlingen een blog maken over een actie die ze ondernemen voor betere lucht. De blog die het meeste 'likes' verzamelt, kaapt ook een prijs weg, de prijs van de 'ourplace'. 'Plant(je) verstand', een project over 'zuivere klaslucht' van de eerstejaars uit Melle slaagde erin om 193 likes te verzamelen. De leerlingen kozen, in samenspraak met leerkracht Geert Baudoncq, ook een cadeaubon ter waarde van 300€ voor het labo. Ook deze leerlingen verdienen een applaus!


 

Winaars PlanetWatch 2017-2018 bekend

Winaars PlanetWatch 2017-2018 bekend

Partners van RVO-Society