Navormingen aanbod 2018-2019

10 augustus 2018

Hier vind je al onze navormingen voor komend schooljaar.

Kleuteronderwijs

Aan leerkrachten kleuteronderwijs techniek én STEM introduceren? Het kan met onze opleidingen ‘Realisaties Techniekhoek’ en ‘Kamishibai’. In Gent, Antwerpen, Hasselt en Leuven!

Lager onderwijs

Nieuw voor de leerkrachten lager onderwijs (elk leerjaar) is onze opleiding ‘Dag vol elektriciteit’. Kom in Leuven of Hasselt een hele dag experimenteren met stroomkringen en maak technische realisaties binnen een thema naar keuze.

Basisscholen kunnen met hun volledig team instappen in het Traject techniek, STEM en duurzaamheid.

10-14 jaar

Wil je als leerkracht 3de graad LO of eerste graad SO de eerste stappen zetten richting STEM? Ontdek dan onze opleidingen ‘Van techniek tot STEM’, ‘Zonnecel-ontdekking’ en ‘Gejaagd door de Wind’.

Secundair onderwijs

Eerstegraads leerkrachten secundair onderwijs kunnen kiezen voor de opleidingen ‘Drones & Sciences’ en ‘Ingenieur vanaf 13 jaar’. In Leuven, Gent en Hasselt! En vergeet niet: voor IR13 is er nu de nieuwe materiaalkoffer zodat je alle treinen kan manipuleren met onze sensoren. Met nieuw vanaf dit jaar de mogelijkheid om een een extra treinenset koffer te huren om met verschillende sporen te werken in de klas!

Opleiding Planetwatch (1ste en 2de graad SO). Luchtkwaliteit binnen de eindtermen, het kan! Op 16 mei 2018 zijn er nog een paar plaatsjes voor late beslissers, in Leuven. Maar je kan dus ook al inschrijven voor volgend schooljaar!

Het thema STEM en luchtkwaliteit kunnen leerkrachten 2de en 3de graad dan weer introduceren in de klas via onze E-classroom en het project ‘Arduino vanonder het Fijn Stof’.

Met de klas naar imec

Of wil je liever eens imec bezoeken met de klas? Dat kan ook volgend schooljaar, voor derde graad LO en SO. Vind hier alle bezoekdata.

Navormingen aanbod 2018-2019

Navormingen aanbod 2018-2019

Navormingen aanbod 2018-2019

Partners van RVO-Society