Gezocht: testklassen in de derde graad secundair onderwijs

12 augustus 2019

Artificiële Intelligentie, wat is dat?

Wat hebben de suggesties van Netflix, de gepersonaliseerde reclame in je brievenbus en de Wazegps met elkaar te maken? Artificiële intelligentie is er al. Zowel jij als je leerlingen gebruiken het wellicht enkele keren per dag. 

VRT werkt nu samen met imec, RVO-Society en Mediawijs aan een educatief pakket om leerlingen een inzicht te geven in de concepten, toepassingen en mogelijke risico’s van artificiële intelligentie.

Deze educatieve pakketten, de eduboxen, zijn interactieve, educatieve tools gericht op de derde graad secundair onderwijs. Een edubox geeft op een tweetal lesuren jongeren een introductie in een complex onderwerp. Eerder verschenen al ‘Data in de pers’, ‘Democratie’ en ‘Nepnieuws’. In oktober zal de edubox over Artificiële Intelligentie gelanceerd worden. 

We zoeken kritische en nieuwsgierige klassen om deze edubox uit te testen. Voorkennis is absoluut niet noodzakelijk, edubox richt zich tot alle onderwijsvormen. We komen hiervoor naar jouw klas.

Heb je interesse om mee te doen en kan je in de klas op een van onderstaande dagen twee aansluitende lesuren vrijmaken?

  • dinsdag 10 september
  • donderdag 12 september
  • woensdag 18 september
  • donderdag 19 september

Stuur dan een berichtje naar kristien@rvo-society.be met vermelding van het moment van je voorkeur, je school, het adres, het aantal leerlingen in je klas, jaar en studierichting.

Gezocht: testklassen in de derde graad secundair onderwijs

Partners van RVO-Society