Edison. Enlightening the future

10 december 2019

Edison. Dat is de naam van het nieuwe partnerschap dat STEM-activiteiten (bv. zomerkampen, woensdagnamiddagactiviteiten) wil brengen in Oost-Brabant, later ook in heel Vlaams-Brabant. Edison werd opgestart door stad Leuven, KU Leuven, Techniek- en WetenschapsAcademie UCLL en RVO-Society. Intussen stapten ook de steden Diest, Aarschot en Tienen, samen met onderwijsinstellingen, ondernemingen en STEM-academies uit de regio, in Edison.

Edison wordt een kwaliteitslabel. Het staat garant voor brede samenwerking tussen instanties. Voor een gevarieerd en op elkaar afgestemd aanbod van vrijetijdsactiviteiten rond STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics). En vooral; voor het inspireren en prikkelen van àlle kinderen en jongeren, voor het laten excelleren van zij die hier nood aan hebben.

Tijdens het And&Play Festival in Leuven in mei 2020 zal Edison voor het eerst uitpakken met workshops voor kinderen. In tussentijd zijn alle partners, achter de schermen, naarstig informatie aan het uitwisselen over hun succesvolste en meest STEMmige zomerkampen en vrijetijdsactiviteiten.

De opstart van Edison betekent ook dat RVO-Society in de zomer van 2020 zelf geen zomerkampen zal organiseren. De STEM-academies in de regio, zoals Techniek- en WetenschapsAcademie UCLL, pakken alvast uit met een aantal ‘powered by Edison’-zomerkampen. Wij houden jullie hiervan via onze nieuwsbrief, sociale media en website op de hoogte!

Partners van RVO-Society