E-classroom gratis!

16 maart 2020

Door het coronavirus gaan scholen over heel de wereld massaal dicht en zijn leerkrachten op zoek naar alternatieven om hun leerlingen aan de slag te houden. RVO-Society gelooft dat educatieve technologie hiervoor dé oplossing is. Daarom stellen we de RVO E-classroom, ons digitaal leerplatform, gratis ter beschikking.

De 'E-classroom' combineert in modules het zelfstandig online leren met een klassikaal doe- en leerproces voor leerkrachten en leerlingen. Nu het coronavirus klassikaal leren bemoeilijkt, stelt RVO-Society het leerplatform gratis open, zodat leerlingen alvast aan de slag kunnen met de modules die zelfstandig leren toestaan. Je kan kiezen uit één of meerdere van onze online cursussen;

  1. Arduino vanonder het fijnstof toont je leerlingen waarom fijnstof schadelijk is en hoe je het kan detecteren. Deze cursus is geschikt voor de tweede en derde graad SO - STEM, techniek en wetenschappen.
  2. PlanetWatch laat je leerlingen experimenteren met bio-indicatoren op de bladeren van de es en esdoorn, en laat hen de luchtkwaliteit in hun leefmilieu onderzoeken. Deze cursus is geschikt als STEM-project in de eerste en tweede graad ASO, natuurwetenschappen in de eerste graad SO of biologie in de tweede graad ASO.
  3. Water in de stad onderzoekt het probleem van Urban Flooding of stedelijke wateroverlast aan de hand van een STEM-project. 

Vragen of opmerkingen?

Wanneer je je inschrijft voor één of meerdere van onze gratis cursussen, kan je hier terugvinden welke onderdelen van de cursussen je je leerlingen zelfstandig kan laten doen, en waar je later met je klas aan zal kunnen werken. Er zijn ook delen van de cursus die nog niet volledig online staan. Wie met vragen zit, kan terecht via info@rvo-society.be!

E-classroom gratis!

Partners van RVO-Society