Aandoenlijk engagement op STEM voor Zorg-eindevent

18 mei 2018

Woensdag 9 mei had het eindevent van het pilootproject STEM voor Zorg plaats. Geweldig om te zien hoe jongeren uit technische - en zorgrichtingen samenwerken om concrete oplossingen te realiseren voor zorginstellingen en hun behoevende doelgroepen.

OPROEP

Na een traject in de school met inleefdag, terugkomdag en veel vallen en opstaan, kwamen zo'n 50 leerlingen in Leuven samen om hun realisaties te presenteren voor een jury. Dementia Remote Control - een aangepaste afstandsbediening voor ouderen met dementie - van Vesaliusinstituut in Oostende ging met de hoofdprijs lopen maar alle teams getuigden van een enorm engagement en hadden duidelijk een enorme stap uit hun confortzone gezet! Chapeau! Chris Van Hoof, directeur draagbare gezondheidssensoren op imec, wierp een blik in de toekomst van AI en chronische ziektes.

'STEM voor Zorg' laat jongeren van de derde graad SO samenwerken over richtingen heen. Technische/wetenschappelijke geschoolden enerzijds en jongeren uit een zorgrichting anderzijds ontwikkelen/ontwerpen technische oplossingen voor concrete, reële vragen uit zorginstellingen in de buurt van hun school. Een ideaal project om de schotten tussen ASO, TSO en BSO weg te toveren. Om leerlingen een ‘boost’ te geven. Om op een relevante manier aan STEM te doen.

OPROEP!
Voor volgend academiejaar (2018-2019) kan u als geëngageerde leerkracht ook - of terug - deelnemen aan STEM voor zorg. Aanmelden kan hier, en dan stippelt RVO-Society met u een aangepast traject uit. 

Aandoenlijk engagement op STEM voor Zorg-eindevent

Aandoenlijk engagement op STEM voor Zorg-eindevent

Aandoenlijk engagement op STEM voor Zorg-eindevent

Partners van RVO-Society