Zes aanleidingen tot techniek

Techniek in de kleuterklas kan al op een heel eenvoudige manier. Maar er is meer dan enkel ‘experimenteerkoffers’. In deze opleiding brengen we het verhaal van de ‘6 aanleidingen tot techniek in de kleuterklas’.

De aanleidingen om aan techniek te werken in de kleuterklas zijn: een gebeurtenis in de klas, een ontdekkoffer of experimenteerdoos, het aanbod in je techniekhoek, een thema of belangstellingspunt, een prentenboek of een bedrijfsbezoek.


Je gaat ook zelf aan de slag met de elektriciteitsdoosjes (want dat kan al van in de kleuterklas), je maakt kennis met de realisaties die je kan aanbieden in de techniekhoek en je gaat heel praktisch aan de slag met een prentenboek. Je doet veel ideetjes op om techniek – via die 6 aanleidingen – aan bod te laten komen in je klas.

Deze navorming kan de inleiding zijn van een traject ‘Techniek en STEM in de kleuterschool’.  Als er interesse is voor realisaties voor je techniekhoek, bieden wij ook de workshop  ‘Bouw samen realisaties voor je techniekhoek’ aan. Wil je mee verder evolueren naar STEM in de kleuterschool kun je de module ‘Van techniek naar STEM in de kleuterklas’ volgen (als teamgerichte nascholing) of je inschrijven voor de opleiding ‘Kamishibai – STEM in de kleuterklas

Meer info:


  • Voor: kleuterleerkrachten van 1 school of scholengemeenschap/groep scholen
  • Duur: halve dag (3 lestijden) of bvb. als pedagogische studiedag
  • Locatie: Op locatie 
  • Prijs: €400,00/workshop (exclusief vervoersonkosten)

Zes aanleidingen tot techniek

Zes aanleidingen tot techniek

Zes aanleidingen tot techniek

Techniek in de kleuterklas

Aan de slag met techniek bij de kleuters!

Meer over dit project
Fill out my online form.

Gerelateerde materialen

Partners van RVO-Society