Workshops voor studenten lerarenopleiding kleuter onderwijs

Praktische workshop voor studenten om met techniek aan de slag te gaan in de kleuterklas.

Tijdens de opleiding ‘6 aanleidingen tot techniek in de kleuterklas' tonen we hoe techniek op een eenvoudige manier in de kleuterklas kan aan bod komen. De juiste achtergrond en visie wordt meegegeven, samen met deze 6 aanleidingen: een gebeurtenis in de klas, een ontdekkoffer of experimenteerdoos, een techniekhoek, een thema of belangstellingspunt, een prentenboek of een bedrijfsbezoek. Door de praktijkvoorbeelden en door zelf aan de slag te gaan doen de studenten ideeën op om te werken aan de ontwikkelingsdoelen van techniek in de kleuterklas tijdens hun komende stages.

Deze vorming kan aangevuld worden met de ‘individuele opleidingen' voor kleuters, waarvoor de studenten kleuterleid(st)ers individueel kunnen intekenen (en die steeds GRATIS zijn voor de studenten).

De lerarenopleiding kan er ook voor kiezen de workshops ‘Bouw samen aan je realisaties techniekhoek’ en ‘Kamishibai’ op de eigen campus in te richten voor de studenten.

Contacteer Koen Pierlet: 0496-672505 of koen@rvo-society.be om inhoudelijk de sessie voor de studenten te bespreken.

Meer info


  • Datum, locatie en uur zijn onderling af te spreken (na afspraak en inhoudelijke afstemming met de lector van de lerarenopleiding);
  • De locatie kan ook te imec zijn
  • Prijs: gratis
  • Voor meer informatie en afspraken, contacteer Koen

Ondersteuning techniekproject stage

Studenten lerarenopleiding kleuteronderwijs kunnen ook ondersteund worden bij het uitwerken van een techniekproject tijdens hun stage (vb. ingroeistage techniek). Ze krijgen opleiding, coaching en ondersteuning bij de voorbereiding van hun stage, de uitwerking ervan gebeurt in de stageschool. Interesse? Neem dan contact op met Koen.

Workshops voor studenten lerarenopleiding kleuter onderwijs

Workshops voor studenten lerarenopleiding kleuter onderwijs

Workshops voor studenten lerarenopleiding kleuter onderwijs

Techniek in de kleuterklas

Aan de slag met techniek bij de kleuters!

Meer over dit project
Fill out my online form.

Gerelateerde materialen

Partners van RVO-Society