Opleiding The sky is the limit!

STEM-OPLEIDING // Krijg inzicht in de aerodynamica en ontwerp zelf zo je eigen zweefvliegtuig met een zelf gesneden isomovleugel.

Vliegen is iets dat vele jongeren aanspreekt. The sky is the limit is dan ook een heel leuk project om te doen in een eerste graad SO, waarbij je de leerlingen uitdaagt en echt zweefvliegtuig te maken.

In deze workshop maak je zelf je eigen ‘isomozaag’, waarmee je vleugels (tot 80cm) kan snijden. Vervolgens snijd je daarmee een vleugel om je eigen zweefvliegtuig te maken.


De isomozaag en bijhorende labovoeding neem je nadien mee om in je eigen klas de leerlingen vleugels te laten snijden tijdens het project.


Je leert alles over aerodynamica en enkele belangrijke begrippen die voor de bouw van je vliegtuig belangrijk zijn zoals: aanvalshoek, instelhoek, lift ...

Meer info


Voor: Leerkrachten STEM en techniek, natuurwetenschappen en wetenschappelijk werk 1e graad secundair, technoverantwoordelijken
Duur: Hele dag
Aantal deelnemers: max. 10
Locatie:  De workshop gaat door op het vliegveld van Goetsenhoven zodat je zelf eerst echte vliegtuigen kan bestuderen en daar is veel plaats om je eigen zweefvliegtuig te testen!
Vliegveld Goetsenhoven - Hannuitsesteenweg 350 - 3300 Tienen – Goetsenhoven
Prijs: 95,00/deelnemer
Inbegrepen in de prijs: Labovoeding en isomozaag (die neem je mee na de workshop), verbruiksmateriaal zoals balsa en isomo om je vliegtuig te bouwen


Opleiding The sky is the limit!

Opleiding The sky is the limit!

Partners van RVO-Society