NIEUW: Opleiding Kamishibai

STEMOPLEIDING //  In deze workshop maak je je eigen kamishibai - een Japanse vertelkast- om, vertrekkende van een verhaal, een technisch of wetenschappelijk probleem aan te brengen.

De kamishibai is een Japanse vertelvorm. Er wordt een verteltheaterkastje bij gebruikt waarin tekeningen van A3-formaat geschoven kunnen worden. Elke tekening geeft een scène van een verhaal weer. De verteller verschuift de prenten zoals in een trage tekenfilm en vertelt ondertussen het verhaal dat op de achterzijde van de prenten staat. 

Op deze originele manier kunnen we een leuk verhaal vertellen aan de kinderen. Een verhaal of een prentenboek is immers één van de ‘Zes aanleidingen tot techniek in de kleuterklas’. De verhalen zijn ook zo opgevat dat bijna elke prent vertrekpunt kan zijn voor een STEM-activiteit in de klas.

Tijdens de opleiding maakt ieder in de voormiddag zijn/haar kamishibai.In de namiddag gaan we met de vier verhalen aan de slag om de STEM-activiteiten die in de verhalen vervat zitten, uit te proberen. 

Je kamishibai én de prenten van de vier verhalen ('Stef wil de ruimte in', ‘Stef heeft groene vingers’, ‘Stef wordt matroos’ en ‘De gouden kroon van de koning') neem je na de opleiding mee naar de klas.

 

Meer info


  • Voor: voor kleuterleerkrachten en stem-coaches
  • Duur: hele dag
  • Aantal deelnemers: min. 5 en max. 15 deelnemers
  • Locaties: Leuven - Hasselt - Gent - Antwerpen
  • Prijs: €80/deelnemer
  • Inbegrepen in de prijs: broodjeslunch en koffie zijn inbegrepen in de prijs

  • Het lesmateriaal bestaat uit alle houten onderdelen om de kamishibai te maken, evenals 36 A3 tekeningen op stevig papier voor 4 verhalen.
NIEUW: Opleiding Kamishibai

NIEUW: Opleiding Kamishibai

NIEUW: Opleiding Kamishibai

NIEUW: Opleiding Kamishibai

Techniek in de kleuterklas

Aan de slag met techniek bij de kleuters!

Meer over dit project

Geplande sessies

Fill out my online form.

Gerelateerde materialen

Partners voor deze activiteit

Partners van RVO-Society