Opleiding Dé Stroomkring Uitdaging

Bouw de unieke experimenteerset 'Dé Stroomkring Uitdaging’ en leer je kinderen inzicht krijgen in de elektrische stroomkring door hen thuis of in de klas vrij te laten experimenteren.  

Heb jij als ouder of als leerkracht ook al de vraag gekregen van je kinderen om 'lampjes te doen branden' of 'te experimenteren met elektriciteit'?

Met ‘Dé stroomkring uitdaging’ heb je die eerste experimenteerset voor jonge kinderen in handen. Het begint met eenvoudige opdrachten zoals ‘Laat een lampje branden’ tot ‘Laat de motor draaien met 2 snelheden’.

Ook het onderzoek naar geleiders en het zelf bedenken van schakelaars met kosteloos materiaal komt aan bod. Spelenderwijs maken kinderen zelfs kennis met logische schakelingen zoals de EN- en de OF-poort.

In deze workshop zet je - als ouder of als leerkracht - zelf de experimenteerset in elkaar, met tussendoor handige en educatieve tips voor het gebruik ervan met de kinderen. Het experimenteerboekje met 30 uitdagende opdrachten neem je samen met je experimenteerset na afloop mee naar huis. Diezelfde avond thuis of de volgende dag in de klas (klassikaal of in hoekenwerk) maak je er je kinderen al blij mee!

Meer info:


  • Voor: voor leerkrachten kleuteronderwijs en lager onderwijs, leerkrachten 1ste graad SO én voor ouders, grootouders,...
  • Duur: hele dag
  • Aantal deelnemers: min. 5 deelnemers, max. 15 deelnemers
  • Locaties: Gent - Leuven - Antwerpen - Hasselt
  • Prijs: €60,00/deelnemer
  • Inbegrepen in de prijs: kopies, verbruiksmateriaal en lunch & koffie 

  • Extra experimenteersets en elektriciteitsdoosjes kunnen nadien worden bijbesteld
  • ​In deze workshop wordt de hele ‘leerlijn elektriciteit’ – van kleuterklas tot 6e leerjaar – toegelicht en experimenteer je met de elektriciteitsdoosjes en je zelfgemaakte ‘Stroomkringuitdaging’.
Opleiding Dé Stroomkring Uitdaging

Opleiding Dé Stroomkring Uitdaging

Opleiding Dé Stroomkring Uitdaging

Techniek in lager onderwijs

Aan de slag met techniek in de basisschool!

Meer over dit project

Geplande sessie

Fill out my online form.

Gerelateerde materialen

Partners voor deze activiteit

Partners van RVO-Society