Jongdementie: een enorme uitdaging

Een warme ontmoeting tussen technologie, kwetsbaarheid, en ervaringsgericht leren.

Praktische info

24 mei 2017 13:30 - 24 mei 2017 16:30
Prijs: Gratis
Locatie: Hét Ontmoetingshuis - ‘s Hertogenlaan 97 - 3000 Leuven

Dementie op jonge leeftijd is dementie waarbij de eerste symptomen optreden voor de leeftijd van 65 jaar. Mensen op deze leeftijd zijn vaak nog professioneel actief, hebben nog studerende kinderen, het huis is nog niet afbetaald. Jongdementie vraagt een andere aanpak, stellen experts.

Jonge geëngageerde studenten gingen specifiek voor deze doelgroep aan de slag. Ze getuigen samen met hun doelgroep over inleven, technologie en motivatie. Technologie en wetenschappen kunnen een positief verschil maken in levens van mensen. Motivatie is een sleutelwoord om bij te leren. Ervaringsgericht leren een evidentie.

Cera en RVO-Society versterken hun partnerschap, om samen verder te bouwen aan een meer inclusie en duurzamere samenleving. We nodigen u van harte uit op deze warme ontmoeting tussen technologie, kwetsbaarheid, en leren voor het leven.

Voor deze inspirerende namiddag zijn we welkom in hét ontmoetingshuis. Hét ontmoetingshuis is een gewoon huis in de straat, voor mensen met jongdementie en hun familie.

Fill out my online form.

Partners voor deze activiteit

Partners van RVO-Society